Jlnlk

Black Angus

De Black Angus werd voor het eerst gekweekt in Schotland op het eind van de 19de Eeuw. Van daaruit veroverde het de wereld.

Black Angus runderen zijn gemoedelijke, vriendelijke en volgzame dieren. Ze zijn hoornloos en hebben korte benen. Het is een sober en duurzaam ras dat het beste gedijt in natuurgebieden.

Black Angus is een van de absolute toppers qua rundsvlees. De Black Angus heeft iets meer intramusculair vet dat zorgt voor een unieke marmering van het vlees, zo blijft het heerlijk sappig en mals wanneer het gebakken wordt op hogere temperaturen.


20210515 155038

De dieren kalven 99% natuurlijk af. De koeien staan vanaf het voorjaar samen met hun zogende kalveren op de weide, waar ze kunnen genieten van alle vrijheid. Ze grazen bijna 8 maand per jaar. Ze eten weinig tot geen krachtvoeders en hebben een voorliefde voor schrale gronden waar kruiden en grassen op groeien.

In de wintermaanden worden onze dieren met veel passie verzorgd en gevoederd. Op stal krijgen ze uitsluitend hooi en gras bijgevoerd, wat zorgt voor typische malsheid en smaak van het rundsvlees. Onze dieren groeien in alle rust op in een natuurlijk kader, ideaal voor vlees van uitzonderlijke kwaliteit.

Polders Van Kruibeke

Een overstromingsgebied van maar liefst 600 ha, op een boogscheut van Antwerpen, ontpopte zich tot een schitterend natuurgebied. Heel wat diersoorten hebben er terug een veilige thuis gevonden.

Deze schrale grond, vol van grassen en kruiden, zijn een feestmaal voor Black Angus. In de zomer kan u ze hier altijd zien grazen. Anders kan u ze ook altijd komen bezichtigen op de weides rond de hoeve.

20210823 150957